top of page
Rechercher
  • Photo du rédacteurURBA KBAU

Congo in de tijd van de Belgen

Congo in de tijd van de Belgen is verschenen : een verstorende werkelijkheid, één die de heersende opvattingen ontwricht.


André de Maere d'Aertrycke, André Schorochoff, Pierre Vercauteren en Dr. André Vleurinck, vier anciens uit Afrika, geven een met bewijzen onderbouwde reactie op de vooringenomen ideeën over de Belgische periode in Congo – een werkelijkheid die verstoort - en maken een nauwkeurige balans op van de resultaten in de tijd van de Belgen. De auteurs beschrijven aantoonbare en onbetwistbare historische gebeurtenissen om het manipulatieve karakter van de geuite beschuldigingen te weerleggen, waarbij ze zich baseren op onweerlegbare feiten en ons alzo aan de positieve aspecten van de Belgische kolonisatie herinneren. Hiermee herstellen ze een meer evenwichtige historische waarheid in ere. Men schijnt te zijn vergeten dat Congo in 1960 het tweede meest ontwikkelde land van Afrika was.


Dit boek verschijnt op het juiste moment om de jonge generaties Belgen en Congolezen te herinneren aan wat hun voorgangers daar in zulke korte tijd tot stand hebben gebracht. Op 30 juni 2020 wordt namelijk zestig jaar onafhankelijkheid van Congo herdacht. Hoewel die gezamenlijke verwezenlijkingen sindsdien behoorlijk bekritiseerd zijn, is het onmiskenbaar dat ze in die tijd concreet hebben bijgedragen aan het welzijn van de Congolese bevolking.  Info : U kunt het boek al kopen door een overschrijving op de rekening BE95 3101 7735 2058 van Mémoires du Congo vzw met als medelingen « Congo in de tijd van de belgen » + leveringsadres.


Prijs : 29,90€, verzendkosten aangeboden in België (tarief op aanvraag voor verzending naar het buitenland) www.memoiresducongo.be/nl/ Uitgeverij Dynamedia - www.dynamedia.be - Prijs : 29,90 €

25 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout
bottom of page